“Het klinkt misschien raar, maar wij vinden het gewoon leuk om dingen te organiseren waar andere mensen gelukkig van worden”


Geelse Beren vzw

De Geelse Beren vzw zijn een hippe accelerator voor sociale projecten en startups in Geel.

 

Wij organiseren elk jaar de Geelse Beer Run (kwart en halve marathon) en wij verkopen een eigen bier, de Geelse Beer. De volledige opbrengst van onze  evenementen wordt integraal geïnvesteerd in leuke doch relevante sociale projecten in Geel.

 

Op deze manier willen wij een stem en toegevoegde waarde bieden aan bewoners van Geel die gewild of ongewild onder de radar leven.

 

De Geelse Beren vzw organiseerde in 2017 voor de eerste keer De Geelse Beer Run. Deze uit de hand gelopen weddenschap “en petit comité” was initieel bedoeld als een eenmalig gebeuren. Echter, het leuke karakter van de loop en de gezellige omkadering van het evenement smaakte naar meer. En zo geschiede het ook... In 2021 vieren we ons vijfjarig jubileum van onze loop.

 

Naast de Geelse Beer Run, kwam er in 2019 ook een eigen bier op de markt, De Geelse Beer. Elk jaar maken we een nieuw bier dat wordt gebrouwen in een beperkte oplage van 1000 liter. De Geelse Beer is enkel te koop bij de lokale handelaren en horeca in de maanden Oktober tot December.   

 

De VZW organiseert en faciliteert elk jaar nieuwe projecten ism een Geels goed doel waarvan we denken dat wij een meerwaarde kunnen bieden. Samen met de gekozen organisatie zoeken we de juiste insteek, de juiste partners en een kleine financiële ondersteuning om het project mogelijk te maken.


De Geelse Beren vzw werkt ook nauw samen met Thomas More Geel. 

 

Contactgegevens

De Geelse Beren vzw

info@geelseberen.be

Dokter van de Perrestraat 209

2440 Geel